Wie ben ik

Als coach, teamcoach en trainer ondersteun ik teams en management bij hun ontwikkeling en het bereiken van persoonlijke en professionele doelstellingen. Mijn specialisaties zijn teamcoaching, management-ontwikkeling, groepsdynamica en begeleiding bij overbelasting & burn-out.

Voordat ik in 2014 mijn eigen bedrijf startte, heb ik ruim 20 jaar ervaring opgedaan in het (internationale) bedrijfsleven. Hiervan ervaar ik in mijn huidige werk veel voordeel. Bij diverse grote en kleine bedrijven heb ik mij als trainee, professional en manager ontwikkeld in sales, marketing en HR. Terugkijkend zie ik dat de rode draad altijd de vraag van mijn klant was: wat heeft hij precies nodig, wat is in deze specifieke situatie de best passende oplossing, hoe realiseren we samen zijn doel?

Ook nu werk ik nauw samen. Niet alleen met opdrachtgevers, ook met  bevlogen partners uit mijn netwerk. Om samen als team ambitieuze doelen te realiseren.

Vakmanschap vind ik belangrijk. Ik ben daarom als coach aangesloten bij de Nobco (Nederlandse orde voor beroepscoaches) en bij de StiR als geregistreerd teamcoach.

Wil je meer weten? Hiernaast kun je doorklikken naar mijn Linked In profiel. Natuurlijk levert persoonlijk contact je de snelste informatie en de beste indruk op! Een eerste afspraak is altijd voor mijn rekening en kost je niets!

Mijn signatuur

Ik noem mijn werkwijze HartHandig:  scherp en positief, met liefde en waardering voor de mens achter de professional en sterk gericht op leren in de praktijk en doen wat werkt. Concreet en praktisch. Direct en doortastend als nodig, luchtig en met humor als het kan. Want als leren leuk is, is er zoveel meer mogelijk dan we denken. 

Mijn doelgroepen

Ik werk graag met ambitieuze opdrachtgevers, die verlangen naar verandering en bereid zijn om naar zichzelf te kijken. Wie daartoe bereid is, kan tot grote hoogte (boven zichzelf uit)stijgen. Ook teams met gedoe en complexere vraagstukken zijn bij mij aan het goede adres. Lastig vind ik leuk!

Onze samenwerking

Ik lever altijd maatwerk. Geen vraag, geen organisatie, geen team is gelijk. Daarom start onze samenwerking altijd met een gedegen intake en waar nodig vooronderzoek. Daaruit volgt een voorstel op maat.

Mijn doel is altijd het opbouwen van een duurzame samenwerking. Dat vraagt een investering van beide kanten. We leren elkaar kennen en spreken onze wederzijdse verwachtingen uit. Ik ben helder over mijn bijdrage en wat ik van jou verwacht. Als we het daar samen over eens zijn, is de eerste stap naar een mooi resultaat al gezet.

Wat bied ik?

Als coach, teamcoach en trainer ondersteun ik teams en management bij hun ontwikkeling en het bereiken van professionele en persoonlijke doelstellingen en sta ik voor resultaat. 

Ik lever altijd maatwerk. Iedere organisatie, ieder team, iedere vraag is uniek. De basis staat wel vast. Een goede samenwerking start altijd met een gedegen inventarisatie van de huidige situatie en het gewenste resultaat. Een goed begin is immers het halve werk. 

Een aantal andere ingrediënten die mijn werkwijze kenmerken zijn energie en enthousiasme, scherpte en sensitiviteit, positiviteit en warmte.

Je kunt bij mij terecht met al je vraagstukken over teamontwikkeling en individuele performanceverbetering; voor coaching, training, facilitation en het begeleiden en opstarten van intervisie.

Mijn missie

Mijn missie is “beter werken”. Dat jij beter werkt, dat “het” beter werkt en dat we allemaal beter (kunnen) werken. Dat we niet alleen energie in ons werk stoppen, maar ook energie van ons werk krijgen! Dat we niet alleen geld verdienen, maar ook tevreden zijn over onze bijdrage, de samenwerking en het resultaat. Tevreden terug kijken op onze inzet en onze prestaties.

Onder het motto “goed uitgerust werkt beter” lever ik een bijdrage aan organisaties en teams die geloven dat aansprekende prestaties en klinkende resultaten alleen duurzaam gerealiseerd kunnen worden met tevreden medewerkers en goed samenwerkende teams. Ik breng nieuwe energie in teams en rust ze uit met de nodige bagage voor een optimale samenwerking en een aansprekend resultaat.

Mijn visie

Werk neemt een belangrijke plek in ons leven in. Bij mij en de meeste mensen in mijn omgeving. Werk is behalve inkomen ook een groot deel van onze identiteit: wie we zijn en willen zijn, wat we hebben en willen houden.

Werk geeft ons veel en werk vraagt ook veel. Diversiteit, digitalisering,  robotisering, globalisering, reorganisaties… het doet een continu beroep op ons verandervermogen. Deze continue veranderingen maken het niet langer vanzelfsprekend dat we iedere dag met vertrouwen en plezier ons werk doen. En dat is juist belangrijk om gezond te blijven functioneren en met plezier te kunnen werken tot ons pensioen, dat steeds verder opschuift. 

Soms is het handig om iemand van buitenaf in te schakelen die met een heldere blik kijkt wat er aan de hand is en hoe het beter kan. Zodat je zo snel mogelijk weer op vertrouwde voet en met veel plezier zelfstandig verder kan.

Heb je ook interesse in teameffectiviteit en wil je weten hoe je beter kunt samenwerken en betere resultaten kunt behalen met een team? In onderstaande blogs lees je daar meer over.

Wil je tips ontvangen die je direct kunt toepassen in de praktijk? Schrijf je dan hier in voor mijn nieuwsbrief. Ongeveer 7 keer per jaar verstuur ik een nieuwsbrief met direct toepasbare tips.

“ Sylvia helpt je verder op het moment dat je spoor doodloopt en helpt je jezelf te laten zoeken naar de juiste afslag. ”
– Jaap Greve –
“ Absolutely necessary less I would have had a full burn out.
A place I will visit again! ”
– J.G. (Philips) –
“ Met een paar goede vragen had Sylvia precies in beeld wat wij als team wilden bereiken. Dit heeft zij omgezet naar een praktische training die heel goed aansloot bij het team en ons doel. ”
– P. van Nieuwkerk –
“ Professioneel en inhoudelijk to the point. ”
– B. Muller –
“ Sylvia kan goed groepsinterventies vormgeven en begeleiden. Zoals het een goede coach betaamt verstaat ze de kunst om zonder oordeel te luisteren en je met vragen tot inzichten te brengen.”
– R. Maghnouji –

Praktijk voor ontwikkeling en persoonlijke groei – Sylvia Melzer Training|Coaching

Rhijngeesterstraatweg 40F 2341 BV Oegstgeest | KvK 60957565 | Telefoon: 06-12071801