teambegeleiding:

Voor ieder team dat graag succesvol wil zijn  

Een succesvol team

Een succesvol team werkt goed samen en functioneert als een geoliede machine. Het levert niet alleen zichtbare resultaten, het onderscheidt zich doordat het ook zichtbaar plezier heeft.

Het ideale plaatje | Hoe zou het zijn als….

Hoe zou het zijn als jouw team succesvol zou zijn en als een geoliede machine werkt? Iedereen heeft aan een half woord genoeg, doet niet alleen wat er wordt gevraagd, maar net dat stapje meer. Om bij te dragen aan dat ene doel dat je alleen als team kunt realiseren. Het lijkt bijna vanzelf te gaan, dit is een team dat vleugels heeft. 

De werkelijkheid | want meestal gaat het anders…

Helaas gaat het bij de meeste teams anders. We zijn per slot van rekening allemaal mensen. Goed samenwerken is niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Hiervoor zijn tal van oorzaken. Soms zijn de teamdoelen of de rollen  onvoldoende helder of zijn er zaken randvoorwaardelijk niet goed geregeld. Veel vaker worden die redenen als excuus aangehaald en gaat het in de werkelijkheid om de onderliggende teamdynamiek. Onzekerheid over de eigen plek in het team, onderhuidse conflicten, rivaliteit, het zijn allemaal redenen dat teamleden zich inhouden en zich niet vol geven. En dat is jammer, het gaat ten koste van plezier én resultaat en leidt op de lange termijn tot onverschilligheid, conflict, ongewenste uitstroom en verzuim.

xx

De potentie | Ieder team kan zo veel beter!

In ieder team zit veel potentie die onbenut blijft. Omdat we soms gewoon niet weten hoe. Of omdat we er door de waan van de dag geen tijd voor nemen. Terwijl we zoveel meer zouden kunnen, juist als we als team samenwerken.

De eerste stap | Een kleine stap maakt groot verschil

Wil je een succesvol team en weet je nog niet hoe je het moet aanpakken? Ik help je daar graag bij! De eerste stap is contact. Wellicht kom je tot inzicht dat je het prima zelf kan, wellicht is er meer nodig en wil je je team toch liever laten begeleiden. Als steun in de rug of gewoon omdat dat sneller resultaat oplevert.   

Het resultaat | Het gevoel van succes

Al gauw ga je met jouw team ervaren wat er nodig is voor succes en hoe het is om succes te hebben. Zo neemt het vertrouwen en het plezier in het team toe, verbetert de samenwerking én het resultaat. En kun je zelf de stijgende lijn voortzetten.

Mijn belofte | Nooit meer dan nodig

Mijn uitgangspunt is dat een team altijd meer kan dan het denkt en dat ik niet doe wat het team zelf kan. Mijn doel is jouw team zo snel mogelijk (weer) op eigen benen te zetten. Zo zijn we samen succesvol!

Teamontwikkeling is altijd maatwerk. Ieder team is uniek, net als de context. Wil je weten wat ik voor jouw team kan betekenen? Bel me voor meer informatie of een   vrijblijvende afspraak.

fases in teamvorming

primaire gedragsstijlen

frustraties in teams

communicatieniveaus

 Gedoe in je team, prettiger samenwerken, betere teamresultaten neerzetten of gewoon even sparren?

“ Sylvia helpt je verder op het moment dat je spoor doodloopt en helpt je jezelf te laten zoeken naar de juiste afslag. ”
– Jaap Greve –
“ Absolutely necessary less I would have had a full burn out.
A place I will visit again! ”
– J.G. (Philips) –
“ Met een paar goede vragen had Sylvia precies in beeld wat wij als team wilden bereiken. Dit heeft zij omgezet naar een praktische training die heel goed aansloot bij het team en ons doel. ”
– P. van Nieuwkerk –
“ Professioneel en inhoudelijk to the point. ”
– B. Muller –
“ Sylvia kan goed groepsinterventies vormgeven en begeleiden. Zoals het een goede coach betaamt verstaat ze de kunst om zonder oordeel te luisteren en je met vragen tot inzichten te brengen.”
– R. Maghnouji –

Praktijk voor ontwikkeling en persoonlijke groei – Sylvia Melzer Training|Coaching

Rhijngeesterstraatweg 40F 2341 BV Oegstgeest | KvK 60957565 | Telefoon: 06-12071801