Geef je leiding of ontwikkel jij leiderschap?

 

Leidinggeven of leiderschap?

Leiderschap gaat veel verder dan leidinggeven en zorgen dat iedereen zijn werk goed doet en resultaten worden behaald. Leiderschap gaat over het ontwikkelen van een persoonlijke visie, ergens voor staan en daarnaar handelen. Het ontwikkelen van jezelf én van anderen. En zorgen dat zingeving, vertrouwen én plezier een vaste plek krijgen in de organisatie. En leiderschap gaat vooral over verantwoordelijkheid nemen voor het effect van jouw eigen handelen. 

De eerste stap | Begin bij jezelf

Daarom begint leiderschap begint met het kennen van en sturing geven aan jezelf: je eigen kwaliteiten, drijfveren en valkuilen kennen en deze inzetten op een manier die bij jou, je organisatie en je team past. 

 

 

 

Het vervolg | Goed voorbeeld doet goed volgen

Als echte leider creëer je waardevolle verbindingen tussen alle partijen: de organisatie, de teamleden, de buitenwereld en je klanten. Op basis van duidelijke doelen, intenties en waarden. Zo ben jij het voorbeeld voor anderen en laat je op die manier jouw organisatie echt werken. 

Het resultaat | Een succesvolle organisatie

Wil jij jouw leiderschap of dat van anderen verder ontwikkelen? Ik biedt zowel maatwerk als in-house programma’s voor het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap en zoek graag met jou de optimale manier om het benodigde leiderschap verder te versterken en ontwikkelen. Zodat jij samen met andere leiders sturing geeft aan een succesvolle organisatie en gezonde toekomst. 

Mijn aanpak is altijd maatwerk. Geen leidinggevende, geen team, geen organisatie is gelijk. Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Stel hieronder jouw vraag.

fases teamvorming

%

ontevreden over leidinggevende

kenmerken effectieve leider

frustraties in teams

 Gedoe in je team, betrokkenheid en bevlogenheid verhogen, sneller betere resultaten neerzetten of gewoon even sparren? 

“ Sylvia helpt je verder op het moment dat je spoor doodloopt en helpt je jezelf te laten zoeken naar de juiste afslag. ”
– Jaap Greve –
“ Absolutely necessary less I would have had a full burn out.
A place I will visit again! ”
– J.G. (Philips) –
“ Met een paar goede vragen had Sylvia precies in beeld wat wij als team wilden bereiken. Dit heeft zij omgezet naar een praktische training die heel goed aansloot bij het team en ons doel. ”
– P. van Nieuwkerk –
“ Professioneel en inhoudelijk to the point. ”
– B. Muller –
“ Sylvia kan goed groepsinterventies vormgeven en begeleiden. Zoals het een goede coach betaamt verstaat ze de kunst om zonder oordeel te luisteren en je met vragen tot inzichten te brengen.”
– R. Maghnouji –

Praktijk voor ontwikkeling en persoonlijke groei – Sylvia Melzer Training|Coaching

Rhijngeesterstraatweg 40F 2341 BV Oegstgeest | KvK 60957565 | Telefoon: 06-12071801